Σαν βγεις στο πηγαιμό για Βόρεια Εύβοια

Σαν βγεις στο πηγαιμό για Βόρεια Εύβοια

Σαν βγεις στον πηγαιμό για Βόρεια Εύβοια… ποιο δρόμο να διαλέξεις;

Είναι αλήθεια ότι η πιο ξεκούραστη διαδρομή είναι ακολουθώντας την Εθνική οδό έως το λιμάνι της Αρκίτσας στο 151χλμ. Μετά από ένα πενηντάλεπτο ταξίδι με το φέρρυ της γραμμής φτάνετε στην Αιδηψό.Η Ιστιαία είναι μόλις 20 χλμ μακριά τα οποία θα κάνετε σε 15 λεπτά και σε αρκετά καλό οδικό δίκτυο.

Διαδρομές στην βόρεια Εύβοια

Αν ωστόσο η πρώτη σας σκέψη είναι δια μέσου Χαλκίδας ,και καλά κάνετε ,η διαδρομή θα σας συναρπάσει.Στο 60ο χιλιόμετρο ,στρίβετε δεξιά,αφήνοντας πίσω σας την εθνική οδό ,και χωρίς να αλλαξετε πορεία,συναντάτε μετά από λίγα χιλιόμετρα την κρεμαστή γέφυρα που οδηγεί στο νησί της Εύβοιας.

Περνώντας περιφερειακά από τη Χαλκίδα ακολουθείτε τη διαδρομή για βόρεια Εύβοια .Αν έχετε χρόνο μπορείτε να απολαύσετε ένα καφεδάκι στην παραλία της Χαλκίδας παρακολουθώντας τα “τρελά νερά”.Μη ξεχαστείτε όμως η διαδρομή που ακολουθεί κρύβει πολλές ομορφιές που ίσως και αυτές σας…. κατεβάσουν από το αμάξι .Περνώντας την Αρτάκη φτάνετε στα Ψαχνά και ακολουθείτε την αριστερή πλευρά του δρόμου προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και Β. Εύβοια. Μια ώρα περίπου από Χαλκίδα φτάνετε στο Προκόπι που φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου .Μπορείτε να προσκυνήσετε και να δοκιμάσετε διάφορα αρτοποιήματα της περιοχής όπως το τυρόψωμο. Μετά από το Μαντούδι στη διασταύρωση της Στροφιλιάς μπαίνει ξανά το δίλημμα ποιο δρόμο να ακολουθήσω;

Στο σημείο αυτό έχετε δύο επιλογές η πρώτη ,την οποία σας προτείνουμε είναι ,να ακολουθήσετε την διαδρομή προς Λίμνη ,Αιδηψό στρίβοντας αριστερά .Μετά από μια σύντομη εσωτερική διαδρομή, ο δρόμος αυτός περνά έξω από την Λίμνη ,ένα παραθαλάσσιο χωριό,με ιδιαίτερο χρώμα.Αν έχετε χρόνο μια στάση για τσiπουράκι θα σας χαλαρώσει. Συνεχίζετε, οδηγώντας παράλληλα με τον Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, με υπέροχα ηλιοβασιλέματα ,αρκετές ευθείες και χαμηλό υψόμετρο. Διασχίζετε τα Λουτρά Αιδηψού με κατεύθυνση προς Ιστιαία και προορισμό τα Κανατάδικα.

Η δεύτερη διαδρομή είναι να συνεχίσετε ευθεία προς Αγία Άννα και να ακολουθήσετε την ορεινή διαδρομή μέσω Κερασιάς ,Κοκκινομηλιάς προς Ιστιαία.

Υπάρχει και η τρίτη επιλογή, η μεγαλύτερη σε απόσταση. Συνεχίζοντας ευθεία μετά την Αγία Άννα, προς Βασιλικά Ελληνικά, Πευκί. Μια διαδρομή που έχει αρκετό ορεινό τμήμα ,αλλά και μοναδικές εικόνες από το Αιγαίο και τον Βόρειο Ευβοϊκό.

Είναι σίγουρο ότι όποια διαδρομή και να ακολουθήσετε ο τελικός σας προορισμός τα Κανατάδικα θα σας συναρπάσουν.

Share

Aenaon Studio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *