Συνταγές για το Πάσχα 2021 από τη Στέλλα.

Έτοιμα για γυάλισμα.

Φέτος βάψτε τα αυγά σας με φυσικές χρωστικές από φύλλα κρεμμυδιού και δώστε τους ένα βαθύ κόκκινο χρώμα!

  • vapsimo-avgon-kremmidia
  • vapsimo-avgon-kremmidia
  • vapsimo-avgon-kremmidia
  • vapsimo-avgon-kremmidia
  • Κάθε φορά που αγοράζετε κρεμμύδια μαζέψτε λίγο παραπάνω από τα ξερά φύλλα των κρεμμυδιών και βάλτε τα σε μια χαρτοσακούλα, τα ξερά φύλλα δεν αλλοιώνονται και μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα να τα μαζεύετε. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον μανάβη να σας γεμίσει μια σακούλα, δεν στοιχίζει τίποτα γι αυτόν.
  • Την Μεγάλη Πέμπτη που βάφουμε τα αυγά, βάζουμε σε στρώσεις τα ξερά φύλλα του κρεμμυδιού, εναλλάξ με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα, τελειώνοντας σκεπάστε τα αυγά με φύλλα. Γεμίστε με νερό την κατσαρόλα και αφήστε λίγο ελεύθερο χώρο στο χείλος για τον βρασμό.
  • Ξεκινάμε το βράσιμο με χαμηλή θερμοκρασία για να μη σπάσουν τα αυγά. Τα αυγά από τα δέκα πρώτα λεπτά είναι έτοιμα. Μπορείτε να τσεκάρετε το χρώμα, ξεκινά από απαλό ροζ- κόκκινο και όσο τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα γίνονται βαθύ κόκκινο-βυσσινί.
  • Μη φοβάστε ότι θα χαλάσει η κατσαρόλα σας, ο βρασμός θα της δώσει λίγο χρώμα το οποίο εύκολα φεύγει. Όταν έχετε πετύχει το επιθυμητό χρώμα αφαιρείτε με μια κουτάλα ένα ένα τα αυγά, τα στεγνώνετε και τα γυαλίζετε με ένα μπαμπάκι βουτηγμένο στο λάδι.

Ήρθε η ώρα να μοσχομυρίσει το σπίτι!

Σας παρουσιάζουμε μια παραδοσιακή εύκολη συνταγή και η κυρία Στέλλα σας δείχνει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε!Τολμήστε τα!

Συνταγή

  • 1,5 κιλό αλεύρι
  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 5 αυγά
  • 1 και 1/4 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλακτος
  • 1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά σούπας  μαχλέπι
  • 1 καταλάκι γλυκού αλάτι

Δείτε το βίντεο για την εκτέλεση.

Καλή επιτυχία!

Share

Aenaon Studio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *