Πασχαλινό Βάψιμο Αυγών με φυσικό τρόπο

Το Πάσχα πλησιάζει και το έθιμο της βαφής των αυγών καλά κρατεί, γιατί λοιπόν κάθε φορά που τσουγκρίζουμε ένα αυγό να σκεφτόμαστε τι τρώμε; Τσουγκρίστε και φάτε άφοβα τα κόκκινα αυγά σας χωρίς φόβο και χρωστικές.
Ο πιο φυσικός, εύκολος και ανέξοδος τρόπος για να βάψετε κόκκινα πασχαλινά αυγά είναι με φύλλα από κρεμμύδια.
Πως βάφουμε αυγά με κρεμμύδια
Κάθε φορά που αγοράζετε κρεμμύδια μαζέψτε λίγο παραπάνω από τα ξερά φύλλα των κρεμμυδιών και βάλτε τα σε μια χαρτοσακούλα, τα ξερά φύλλα δεν αλλοιώνονται και μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα να τα μαζεύετε. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον μανάβη να σας γεμίσει μια σακούλα, δεν στοιχίζει τίποτα γι αυτόν.
Την Μεγάλη Πέμπτη που βάφουμε τα αυγά, βάζουμε σε στρώσεις τα ξερά φύλλα του κρεμμυδιού, εναλλάξ με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα, τελειώνοντας σκεπάστε τα αυγά με φύλλα. Γεμίστε με νερό την κατσαρόλα και αφήστε λίγο ελεύθερο χώρο στο χείλος για τον βρασμό.
Ξεκινάμε το βράσιμο με χαμηλή θερμοκρασία για να μη σπάσουν τα αυγά. Τα αυγά από τα δέκα πρώτα λεπτά είναι έτοιμα. Μπορείτε να τσεκάρετε το χρώμα, ξεκινά από απαλό ροζ- κόκκινο και όσο τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα γίνονται βαθύ κόκκινο-βυσσινί.
Μη φοβάστε ότι θα χαλάσει η κατσαρόλα σας, ο βρασμός θα της δώσει λίγο χρώμα το οποίο εύκολα φεύγει. Όταν έχετε πετύχει το επιθυμητό χρώμα αφαιρείτε με μια κουτάλα ένα ένα τα αυγά, τα στεγνώνετε και τα γυαλίζετε με ένα μπαμπάκι βουτηγμένο στο λάδι.
Καλή επιτυχία.