Πασχαλινό Βάψιμο Αυγών με φυσικό τρόπο

Τοποθετούμε σε στρώσεις μέσα στην κατσαρόλα.

Το Πάσχα πλησιάζει και το έθιμο της βαφής των αυγών καλά κρατεί, γιατί λοιπόν κάθε φορά που τσουγκρίζουμε ένα αυγό να σκεφτόμαστε τι τρώμε; Τσουγκρίστε και φάτε άφοβα τα κόκκινα αυγά σας χωρίς φόβο και χρωστικές.
Ο πιο φυσικός, εύκολος και ανέξοδος τρόπος για να βάψετε κόκκινα πασχαλινά αυγά είναι με φύλλα από κρεμμύδια.

Πως βάφουμε αυγά με κρεμμύδια

vapsimo-avgon-kremmidia

Κάθε φορά που αγοράζετε κρεμμύδια μαζέψτε λίγο παραπάνω από τα ξερά φύλλα των κρεμμυδιών και βάλτε τα σε μια χαρτοσακούλα, τα ξερά φύλλα δεν αλλοιώνονται και μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα να τα μαζεύετε. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον μανάβη να σας γεμίσει μια σακούλα, δεν στοιχίζει τίποτα γι αυτόν.

vapsimo-avgon-kremmidia

 

Την Μεγάλη Πέμπτη που βάφουμε τα αυγά, βάζουμε σε στρώσεις τα ξερά φύλλα του κρεμμυδιού, εναλλάξ με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα, τελειώνοντας σκεπάστε τα αυγά με φύλλα. Γεμίστε με νερό την κατσαρόλα και αφήστε λίγο ελεύθερο χώρο στο χείλος για τον βρασμό.

Ξεκινάμε το βράσιμο με χαμηλή θερμοκρασία για να μη σπάσουν τα αυγά. Τα αυγά από τα δέκα πρώτα λεπτά είναι έτοιμα. Μπορείτε να τσεκάρετε το χρώμα, ξεκινά από απαλό ροζ- κόκκινο και όσο τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα γίνονται βαθύ κόκκινο-βυσσινί.

vapsimo-avgon-kremmidia

Μη φοβάστε ότι θα χαλάσει η κατσαρόλα σας, ο βρασμός θα της δώσει λίγο χρώμα το οποίο εύκολα φεύγει. Όταν έχετε πετύχει το επιθυμητό χρώμα αφαιρείτε με μια κουτάλα ένα ένα τα αυγά, τα στεγνώνετε και τα γυαλίζετε με ένα μπαμπάκι βουτηγμένο στο λάδι.

vapsimo-avgon-kremmidia

 

Καλή επιτυχία.

Share

Aenaon Studio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *