Ανερχόμενος τουριστικός προορισμός η Εύβοια

Ανερχόμενος τουριστικός προορισμός η Εύβοια

Και μόνο το γεγονός ότι η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο της Μεσογείου είναι αρκετό για να την καταστήσει ανταγωνιστικό προορισμό για κάθε τουρίστα. Επιπροσθέτως η εγγύτητά της με την Αθήνα και το ότι συνδέεται με το οδικό δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας δίνουν στο νησί επιπλέον πλεονεκτήματα που την κάνουν ελκυστική.

Ούτως ή άλλως όμως η Εύβοια είναι ένα πολύ εντυπωσιακό νησί που κερδίζει τον επισκέπτη του. Αν και διοικητικά ανήκει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, γεωλογικά και μορφολογικά δείχνει να έχει… προτίμηση στις Σποράδες, αφού η πυκνή της βλάστηση και τα γαλαζοπράσινα νερά της θυμίζουν αυτό το νησιωτικό σύμπλεγμα.

Παρ’ ότι μέχρι πρότινος η Εύβοια θεωρείτο ο κατ’ εξοχήν προορισμός του Σαββατοκύριακου, της Πρωτομαγιάς ή του Πάσχα για τους Αθηναίους, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση «ανακάλυψης» του νησιού ως τόπου θερινών διακοπών, αλλά και διακοπών για όλον τον χρόνο. Και αυτή η τάση, αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει συνήθως, ξεκίνησε από τους μεγαλύτερους σε ηλικία, αφού τα λουτρά της Αιδηψού έγιναν γνωστά στόμα με στόμα ως ιδανικός προορισμός για ιαματικό τουρισμό. Από την άλλη πλευρά έγινε δημοφιλής στους οικογενειάρχες αφού η Εύβοια, και ειδικά τα Νέα Στύρα, έγιναν τόπος οικογενειακών διακοπών, ενώ τα τελευταία χρόνια η περιοχή της Χιλιαδούς προσείλκυσε το ενδιαφέρον των «εναλλακτικών» και φυσιολατρών τουριστών.

Το γεγονός πως η Εύβοια άρχισε πλέον να αφορά και να ενδιαφέρει πολλά και ποικίλα προφίλ παραθεριστών δεν άφησε αδιάφορους τους επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί. Ξεκίνησε λοιπόν μια διαδικασία ανάπτυξης και αξιοποίησης του νησιού ως τουριστικού προϊόντος. Πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια χτίστηκαν ή ανακαινίστηκαν και εξοπλίστηκαν στην ακτογραμμή αλλά και στα ενδότερα του νησιού, ενώ η περιοχή απέκτησε και πλήθος ξενώνων και ξενοδοχείων, από τα πιο απλά μέχρι τα πιο «πολυάστερα».

Το πλεονέκτημα του νησιού, πέραν του ότι προσφέρει πολλές επιλογές για μπάνιο, διαμονή και νυχτερινή διασκέδαση, είναι πως δεν έχει χαλάσει η φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα που το διακρίνει, καθώς δεν έχει πέσει θύμα του μαζικού τουρισμού. Οι ιδιοκτήτες των δωματίων είναι αυτό που λέμε «νοικοκύρηδες» και φροντίζουν για την ποιοτική διαμονή του επισκέπτη δίχως να λογαριάζουν κόπο και χρόνο και χωρίς να σας βλέπουν μόνο ως πελάτες, εποφθαλμιώντας το πορτοφόλι σας.

Η μεγάλη έκταση της Εύβοιας προσφέρει στον παραθεριστή πληθώρα επιλογών. Εδώ δεν υπάρχει «Χώρα» όπως στα κυκλαδίτικα νησιά, αλλά πολλές πόλεις, με πάμπολλα ενοικιαζόμενα δωμάτια η καθεμία. Πόλεις όπως η πρωτεύουσα Χαλκίδα, το Αλιβέρι, η Κύμη, τα Ψαχνά, το Μαρμάρι, τα Νέα Στύρα και άλλες, όλες παραθαλάσσιες ή αρκετά κοντά στη θάλασσα, είναι κατάσπαρτες από ενοικιαζόμενα δωμάτια σε προσιτές τιμές.

Αν μάλιστα παραμείνει κανείς για αρκετό χρονικό διάστημα στο νησί, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει περισσότερες από μία πόλεις και περισσότερα από ένα δωμάτια. Είτε ενδιαφέρεται για την ιστορία του νησιού, που είναι μακραίωνη και πλούσια, είτε για τις ιαματικές πηγές της, είτε για τη νυχτερινή της διασκέδαση, η Εύβοια είναι πάντα εδώ, κατάφυτη και προσιτή, φιλική και μαγευτική, για να τη γνωρίσετε και, μοιραία, να την αγαπήσετε. Αρκεί να της αφιερώσετε λίγο χρόνο περισσότερο από ένα Σαββατοκύριακο που ως τώρα της αναλογούσε.

Share

Aenaon Studio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *